Palvelut

Ammattitaitoinen henkilökuntamme palvelee sinua henkilökohtaisesti kaikissa terveyteesi, lääkehoitoosi ja hyvinvointiisi liittyvissä asioissa. Voit luottaa siihen, että saat tarvittavan lääkeneuvonnan asiointisi yhteydessä. Jos jokin asia erityisesti askarruttaa mieltäsi, ethän epäröi kysyä siitä henkilökunnaltamme.

Apteekissamme on tarjolla myös erilaisia palveluita, kuten reseptien uusimispalvelu ja annosjakelupalvelu sekä paljon erityisosaamista erilaisten sairauksien lääkehoidosta ja esimerkiksi tupakasta vieroittamisesta.

Lääkejätteiden vastaanottaminen

Vanhentuneet tai muusta syystä käytöstä poistetut lääkkeet ovat ongelmajätettä, jonka hävittäminen vaatii erityiskäsittelyn. Voit jättää lääkejätteet apteekkiin, jolloin toimitamme ne edelleen ongelmajätelaitokselle. Apteekkimme tuulikaapissa on lääkejätteiden palautuspiste, johon voit itsenäisesti palauttaa lääkejätteesi. Palautuspisteestä löytyy oma luukku teräville tai pistäville (ruiskut, neulat) jätteille sekä muulle lääkejätteelle.

Apteekkari on vastuussa lääkkeiden laadusta apteekissa. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, ei niitä voi enää myydä uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei myöskään hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

Henkilökuntamme opastaa mielellään, mikäli  sinulla on kysyttävää lääkejätteiden palauttamisesta. Palauttamalla lääkejätteet apteekkin, vähennät huomattavasti lääkejätteistä aiheutuvaa ympäristökuormaa!

Lajittele lääkejätteet näin:

  • Poista tabletit alkuperäispakkauksista ja pakkaa ne läpinäkyvään muovipussiin.
  • Elohopeakuumemittarit erillään.
  • Voiteet, aerosolit ja nestemäiset lääkkeet omissa pakkauksissaan.
  • Jodia sisältävät lääkkeet erillään.
  • Ruiskut ja neulat erillään.

Voit tulostaa ohjeistuksen pdf:nä tästä.