Palvelut

Ammattitaitoinen henkilökuntamme palvelee sinua henkilökohtaisesti kaikissa terveyteesi, lääkehoitoosi ja hyvinvointiisi liittyvissä asioissa. Voit luottaa siihen, että saat tarvittavan lääkeneuvonnan asiointisi yhteydessä. Jos jokin asia erityisesti askarruttaa mieltäsi, ethän epäröi kysyä siitä henkilökunnaltamme.

Apteekissamme on tarjolla myös erilaisia palveluita, kuten reseptien uusimispalvelu ja annosjakelupalvelu sekä paljon erityisosaamista erilaisten sairauksien lääkehoidosta ja esimerkiksi tupakasta vieroittamisesta.

 

Lääkkeiden kotiinkuljetus

Voit pyytää lääkkeillesi kotiinkuljetuksen pääsääntöisesti Etelä-Tuusulan alueella. Kotiinkuljetuksen hinta on 5 euroa. Tee tilauksesi ja pyydä kotiinkuljetusta soittamalla apteekkiin.

 

Noutolokerikko

Apteekin tuulikaapissa on noutolokerikko. Voit pyytää apteekkia jättämään noutolokerikkoon mahdollisesti käyntisi yhteydessä saamatta jääneet maksetut tuotteet tai puhelimitse tilaamasi laskulla myytävät tuotteet. Kun tilauksesi on valmiina noudettavaksi, saat tekstiviestinä matkapuhelimeesi noutokoodin jolla voit hakea ostoksesi noutolokerikosta. Noutolokerikolle pääsee myös apteekin ollessa suljettuna noutokoodin mukana olevan ohjeen mukaan.

 

Tarkista lääkkeen saatavuus

Voit tarkistaa tarvitsemasi lääkkeen saatavuuden verkkopalvelusta osoitteesta https://www.apteekki.fi/laakehaku. Hakua voi käyttää tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Tiedot haetaan lääkevalmisteen nimellä. Palvelu tarjoaa ajantasaisen tiedon lähimmästä apteekista tai verkkoapteekista, jossa tarvittavaa lääkettä on saatavilla. Lääkehaku löytää samalla myös apteekin yhteystiedot. Kannattaa varmuuden vuoksi aina soittaa apteekkiin ja varata tarvitsemasi lääke, ennen kuin lähtee sitä noutamaan. Lääkehausta löytyy saatavuustietojen lisäksi myös lääkkeiden hinta- ja Kela-korvattavuustietoja.

Lääkehakupalveluun »

 

Lääkejätteiden vastaanottaminen

Vanhentuneet tai muusta syystä käytöstä poistetut lääkkeet ovat ongelmajätettä, jonka hävittäminen vaatii erityiskäsittelyn. Voit jättää lääkejätteet apteekkiin, jolloin toimitamme ne edelleen ongelmajätelaitokselle. Apteekkimme tuulikaapissa on lääkejätteiden palautuspiste, johon voit itsenäisesti palauttaa lääkejätteesi. Palautuspisteestä löytyy oma luukku teräville tai pistäville (ruiskut, neulat) jätteille sekä muulle lääkejätteelle.

Apteekkari on vastuussa lääkkeiden laadusta apteekissa. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, ei niitä voi enää myydä uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei myöskään hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

Henkilökuntamme opastaa mielellään, mikäli  sinulla on kysyttävää lääkejätteiden palauttamisesta. Palauttamalla lääkejätteet apteekkin, vähennät huomattavasti lääkejätteistä aiheutuvaa ympäristökuormaa!

Lajittele lääkejätteet näin:

  • Poista tabletit alkuperäispakkauksista ja pakkaa ne läpinäkyvään muovipussiin.
  • Elohopeakuumemittarit erillään.
  • Voiteet, aerosolit ja nestemäiset lääkkeet omissa pakkauksissaan.
  • Jodia sisältävät lääkkeet erillään.
  • Ruiskut ja neulat erillään.

Voit tulostaa ohjeistuksen pdf:nä tästä.